Виконання обіцянки

Напередодні одного з найголовніших та улюбленіших свят українців – Дня Незалежності нашої держави відбулася дуже важлива подія для усієї громади полтавського краю.

В урочистій обстановці відбулося відкриття нового гуртожитку для медичних працівників обласних лікувально-профілактичних закладів міста Полтави. Відтепер 86 молодих спеціалістів матимуть своє службове житло.

Їх привітати зібралася вся громада Полтавщини на чолі з головою Полтавської облдержадміністрації Валерієм Головком із заступниками Олегом Пругло та Романом Товстим, головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким, директорами Департаментів охорони здоров’я Віктором Лисаком та будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Тимофієм Голбаном, ректором ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» професором В’ячеславом Жданом, депутатом обласної ради Русланом Роговим, а також керівники лікувально-профілактичних закладів і колеги.

Як сказав голова Полтавської ОДА Валерій Головко під час урочистостей: «Переконаний, що сьогоднішня подія державного масштабу, яка символічно відбувається в День Державного Прапора України. Про нинішнє відкриття гуртожитку для медичних працівників шляхом реконструкції існуючої будівлі ми говорили ще півтора роки тому і тепер виконали свою обіцянку. Це стало можливим завдяки підтримці обласного депутатського корпусу, який на ремонтні роботи та облаштування побуту мешканців виділив понад 16 млн. 400 тис. грн. Ці кошти використані в повному обсязі для того, аби наші медики мали зручні умови для проживання та відпочинку після виконання своєї важливої роботи».

Від імені обласної влади Валерій Анатолійович висловив слова вдячності замовнику будівництва – Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації та генеральному проектувальнику – ДП «ДПІМ «Міськбудпроект» за старанну та якісну роботу.

Він щиро привітав всіх з прийдешнім святом Незалежності України.

До привітань приєднався голова обласної ради Олександр Біленький, який розповів про підвищення в області рівня мотивації до праці та поліпшення соціально-побутових умов медичних працівників – реалізації Програми «Місцеві стимули для медичних працівників».

А директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак, подякувавши представникам влади за таку увагу до медиків, зауважив, що це є дуже актуальним, оскільки лише в обласній лікарні ім. М.В.Скліфосовського працює близько 1700 фахівців. Багато з них живуть не в обласному центрі, змушені на роботу добиратися з довколишніх населених пунктів. А заявки на отримання соціального житла подали близько 10% працівників.

Усі присутні на церемонії відкриття гуртожитку мали змогу на власні очі побачити – у яких умовах проживатимуть щасливі медики. Визначення майбутніх мешканців буде здійснюватися трудовими колективами та профспілковими організаціями медичних закладів, з урахуванням потреби та наявних пільг.

Облаштування гуртожитку, житлова площа якого складає 3488,2 м2, до складу якого входять 47 кімнат та 4 кімнати для сімейного проживання, всіх дуже потішило. Позаяк в кожній кімнаті доволі затишно, встановлено сучасні комфортабельні меблі та техніку.

Всі присутні впевнилися, що дійсно під час проведення реконструкції існуючої будівлі під гуртожиток генпідрядною організацією МП БРПА «Сула» було здійснено чималий обсяг робіт. Було виконано утеплення фасаду, заміну вікон та дверей, внутрішнє опорядження приміщень, ремонт сходових клітинок. Також ними повністю замінено внутрішні комунікації та мережі, закуплено і змонтовано меблі, замінено ліфт.

Окрім того, для більшої зручності біля будівлі створено стоянку для автотранспорту, влаштовано благоустрій біля вхідної групи.

Голова Полтавської ОДА В.Головко запевнив, що така робота продовжуватиметься і надалі. Адже підтримка влади керівництву Департаменту охорони здоров’я та обласних лікувально-профілактичних закладів є постійною і послідовною. Бо завдяки такому додатковому стимулу, як виділення службового житла, з’являється можливість запрошувати на роботу висококваліфікованих фахівців.

На меті у обласної влади – залучати до роботи в галузі охорони здоров’я якомога більше молодих спеціалістів, які успішно закінчили вищі медичні навчальні заклади. Враховуючи, що медицина області знаходиться на шляху перетворень і прагне до світових стандартів, залучення молоді до цих процесів є вкрай важливим.

 

За матеріалами сайту ДОЗ Полтавської ОДА