Інформація щодо змін в пільговому медичному забезпеченні

Шановні мешканці Полтавського району !

 Інформація щодо змін в пільговому медичному забезпеченні окремих категорій громадян.

З 01 липня 2015 року набула чинності норма Закону України від 28 грудня 2014 року №76-VІІІ «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» в частині надання пільг окремим категоріям громадян, в тому числі і стосовно пільгового медичного забезпечення визначених категорій населення.

Перелік окремих категорій громадян, які мають право на пільги за соціальною ознакою з урахуванням доходу сім’ї визначений чинним законодавством України.

Порядок надання пільг затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 04 червня 2015 року №389 «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

З метою економії власного часу, у разі необхідності отримання необхідності лікування на пільгових умовах, перед візитом до Полтавської центральної районної клінічної лікарні, Вам необхідно звернутися до управлінням соціального захисту населення Полтавської районної державної адміністрації, де у відповідності до затвердженого порядку будуть видаватися довідки для безоплатного (або пільгового) одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів, виробів медичного призначення, зубопротезування тощо.

При зверненні до управління соціального захисту населення для отримання пільги кожному пільговику при собі необхідно мати:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний номер пільговика та членів його сім’ї;
  • пільгове посвідчення;
  • довідки про доходи пільговика та членів його сім’ї (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги для отримувачів Полтавського району) за 6 місяців, що передують місяцю звернення;
  • у випадку відсутності доходів за цей період – документи, що підтверджують їх відсутність.

Управління соціального захисту населення Полтавської районної державної адміністрації розташоване за адресою м. Полтава, вул. Короленка, 7, телефон для довідок 2-49-79.

Адміністрація Полтавської центральної районної клінічної лікарні