Про аналіз підсумків діяльності лікувально-профілактичних установ Полтавського району в І півріччі 2015 року.

24.07.2015 року у лікарні проведено спільне засідання медичних рад Полтавської центральної районної клінічної лікарні та комунального закладу «Полтавський районний клінічний центр первинної медичної допомоги» з порядком денним «Про підсумками діяльності лікувально-профілактичних установ Полтавського району в І півріччі 2015 року та планування подальшої роботи галузі охорони здоров’я району».

На засіданні  були присутні  голова Полтавської районної ради  В.І. Степенко, заступник голови районної державної адміністрації  Н.В. Марчук та  виконуюча обов»язків начальника Полтавського міськрайонного управління Головного управління Державної санепідслужби в Полтавській області З.В. Безпала.

У своїй доповіді головний лікар Полтавської центральної районної клінічної лікарні  О.А. Мехедько виклав всебічний аналіз діяльності всіх складових медичної галузі району  станом за 6 місяців 2015року, особливо відзначивши, що останні роки галузь охорони здоров’я традиційно визначається районною владою як пріоритетна.

Зокрема,  рішенням 25 сесії Полтавської районної ради шостого скликання від 28 червня 2015 року виділено додаткове фінансування для придбання : наркозно – дихального  апарату  Аеоn 7400 А (вартість апарату станом на 10.04.2015 року становить  250000 грн.) ;  електрокардіографа ЮКАРД – 100 з телеметричним модулем ЮНЕТ (вартість апарату станом на 10.04.2015 року становить 48872 грн.); санітарного автомобіля з ношами (вартість автомобіля станом на 10.04.2015 року становить 950000 грн.).

Електрокардіограф ЮКАРД – 100 уже придбаний і введений в експлуатацію.

По придбанню наркозно – дихального апарата та санітарного автомобіля розпочата процедура державних закупівель.

Підсумовуючи діяльність служб і відділень центральної районної клінічної лікарні та медичної галузі району і цілому, голвний лікар визначив основні проблеми та завдання на подальший період:

– забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я, санітарного та епідемічного благополуччя;

– виконання заходів щодо профілактики та зниження захворюваності, інвалідності та смертності населення;

– покращення якості та доступності медичної допомоги населенню;

– наближення лікарської і спеціалізованої допомоги до сільського населення;

– подальше удосконалення системи фінансування, максимальна оптимізація видатків та їх раціональний розподіл;

– забезпечення реалізації державних програм спрямованих на покращення показників здоров’я нації, стабілізацію ситуації із серцево-судинними, онкологічними та інфекційними захворюваннями (в першу чергу особливо небезпечними – карантинними), захворюваннями на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД;

– впровадження новітніх технологій в охороні здоров’я;

– впровадження клінічних протоколів, стандартів діагностики та лікування;

– проведення послідовної роботи з підвищення кваліфікації та рівня професійних знань медпрацівників, із створення належних умов праці та відпочинку.