Працюємо для Вас.

Вже понад пів століття надається медична допомога населенню в Полтавській центральній районній клінічній лікарні. Все починалося в далекому вже 1966 році коли був введений в експлуатацію перший корпус закладу. Поступово лікарня розширювалась за площами та збільшувався її функціонал. На сьогодні заклад має в своєму складів 6 стаціонарних відділень (хірургічне, терапевтичне, пологове, гінекологічне, інтенсивної терапії та неврологічне) загальною потужністю в 181 ліжко і консультативне поліклінічне відділення, розраховане на 600-800 відвідувань в зміну. Лікарня є клінічною базою кафедр загальної хірургії та акушерства і гінекології та післядипломної підготовки лікарів терапевтів Полтавського Державного Медичного Університету, на яких навчають студентів та готують медичних фахівців за напрямками: терапія, хірургія, акушерство та гінекологія. Також проводиться навчання студентів Полтавського базового медичного коледжу. Предметом діяльності підприємства є надання спеціалізованої медичної допомоги населенню (амбулаторної та стаціонарної), що передбачає проведення консультацій, лабораторних та інструментальних досліджень, лікування, реабілітацію, профілактичні заходи. За необхідності пацієнт спрямовується до спеціалізованих та високоспеціалізованих установ.

Нашими основними завданнями є забезпечення гарантованого своєчасного доступу населення до послуг медичної допомоги належної якості, ефективне використання бюджетних коштів, функціонування підприємства в умовах управлінської та фінансової автономії та надання медичної допомоги в межах договорів про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров’я України.

На 2023 рік у Полтавській центральній районній клінічній лікарні будуть збережені всі ті напрямки медичної допомоги за якими надавались послуги населенню і в попередні роки. Підприємством були підписані угода з Національною службою здоров’я України про фінансування за надані медичні послуги. Згідно «Програми медичних гарантій», надається допомога населенню за наступними пакетами послуг:

– профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів у амбулаторних умовах;

– хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня;

– хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах;

– стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій;

– медична допомога при пологах;

– езофагогастродуоденоскопія;

– ведення вагітності в амбулаторних умовах;

– колоноскопія;

– діагностика, лікування та супровід осіб із вірусом імунодефіциту людини (та підозрою на ВІЛ);

– забезпечення кадрового потенціалу системи охорони здоров’я, шляхом організації надання медичної допомоги із залученням лікарів-інтернів.

Додатково в цьому році подано заявку на контрактування Національною службою здоров’я України за пакетом медичних послуг «Гістероскопія». Саме це обстеження завершить формування комплексу медичних послуг для жіночого населення. Раніше, жінок для проведення гістероскопії, направляли до інших медичних установ, а сьогодні маємо можливість провести обстеження на сучасному обладнанні в нашій лікарні. До проведення гістероскопії задіяні висококваліфіковані досвідчені лікарі з багаторічним досвідом роботи.

Іншим напрямком за яким розширено перелік запропонованих послуг є малоінвазивна (ендоскопічна) хірургія. Саме ендоскопічне хірургічне втручання дає можливість мінімізувати травматизацію та ризики для пацієнта, зменшити тривалість періодів госпіталізації та реабілітації, пришвидшити відновлення втраченої працездатності.

В межах реалізації цільової програми фінансової підтримки медичної галузі Полтавської міської територіальної громади планується виділення коштів на оновлення матеріально-технічної бази підприємства: придбання медичного обладнання, проведення капітальних та поточних ремонтів, дотування видатків на заробітну платню, інформаційний супровід діяльності тощо. Передбачаються аналогічні фінансові вливання за рахунок окремих територіальних бувшого Полтавського району, зокрема Щербанівської та Терешківської.

Однією з основних складових збільшення ефективності роботи безумовно є впровадження та подальше вдосконалення інформаційних і комунікаційних технологій. Що сприяє скороченню тривалості технологічних процесів, збільшенню ефективності використання робочого часу персоналу i, відповідно, більш швидкому обслуговуванню пацієнтів. Адміністрація підприємства отримує можливість працювати зі статистичними даними в режимі реального часу, оперативно реагувати на зміну поточної ситуації та нагальні потреби населення.

Незважаючи на всі труднощі військового часу ми і надалі працюємо для Вас, намагаємося створити комфортні умови для перебування пацієнта, ефективно і якісно надати медичну допомогу.