Гінекологічна допомога на сучасному рівні.

Гінекологічне відділення є одним із структурних підрозділів нашого підприємства та клінічною базою кафедри акушерства і гінекології №1 Полтавського Державного Медичного Університету. Працює в цілодобово режимі та надає планову і ургентну допомогу жіночому населенню за профілем.

Наприкінці минулого року відбулося суттєве оновлення матеріально-технічної бази відділення. За рахунок коштів місцевого бюджету Полтавської міської територіальної громади було придбане сучасне ендоскопічне обладнання – лапароскопічна стійка з гістероскопом. Оснащення такою висококласною апаратурою суттєво розширило діагностичні та лікувальні можливості наших фахівців в проведенні лапароскопічних втручань.

Лапароскопічна операція, це малоінвазивну втручання, що забезпечує мінімальну травматичність, при цьому пришвидшується післяопераційне відновлення жінки та її повернення до повноцінного життя.

Гістероскопія – сучасний малоінвазивний спосіб діагностики та лікування внутрішньо маткової патології. Процедура проводиться під знеболенням. Жінка знаходиться в стаціонарі лише декілька годин. Після маніпуляції лікар має вичерпну картину про патологію, що дає можливість скласти найбільш ефективний індивідуальний план лікування та подальшого відновлення.

 

АЛЛА БУДАЄВА, завідувачка гінекологічним відділенням.