Кілька слів про положення Полтавської центральної районної клінічної лікарні. Неврологічне відділення с. Мачухи.

Macuh1_110816

Медична спільнота Полтавської центральної районної клінічної лікарні схвильована публікацією пані Викторії Козуб під назвою «Шокуючі реалії полтавських лікарень: погляд зсередини»,  яка 2 серпня 2016року  з’явилась на сайті інформаційного агентства «Полтава».

У медиків виникає питання-чому у публікації викладені фотографії лише однієї палати неврологічного відділення лікарні у селі Мачухи ? А де ж фотографії інших палат? Чому поза увагою авторки та не сфотографованими залишились  інші палати, коридор, туалет, душова, харчоблок та інші приміщення відділення, свіже покладений асфальт у дворі лікарні?

Macuh2_110816 Macuh5_110816
 Macuh3_110816  Macuh4_110816

Чому авторка не спілкувалась ні з лікарями, ні з адміністрацією лікарні та, виникає питання, чому у своїй публікації не вказала про те, що у відділенні і на даний час триває ще незакінчений ремонт?

Не відремонтованими у відділенні залишились тільки дві палати, але зараз склась така ситуація, коли не має можливості їх вивільнити, щоб палати «стояли і чекали ремонту», адже терапевтичне відділення лікарні, яке розташоване у м. Полтава заповнене вщерть, як повністю заповнене хворими і відділення лікарні у с. Мачухи.

Macuh6_110816 Macuh7_110816
 Macuh9_110816  Macuh8_110816
 Macuh11_110816  Macuh10_110816

Ні адміністрацію лікарні, ні медичних працівників відділення даний стан речей також не задовольняє, але ремонт поступово буде проводитись і далі.

Слід зазначити, що в останні роки Полтавською районною радою та районною державною адміністрацією медична галузь  визначена, як пріоритетна, зокрема 2012 рік було оголошено районною владою «Роком сільської медицини».

Зі зміною складу депутатського корпусу та керівництва райдержадміністрації відношення до медичної галузі району не змінилось. З року в рік  медичній галузі приділяється належна увага та виділяється значне додаткове фінансування.

Не «сидять» без діла і самі медики. Так, за ініціативою головного лікаря  Полтавської центральної районної клінічної лікарні Мехедько О.А. протягом 2013 – 2016 років  для задоволення потреб лікарні залучено 15673,2 тис. грн. додаткових коштів.

Останніми роками для покращення якості медичних послуг, які надаються у лікарні,  придбано: фіброгастроскоп – 425,9 тис. грн., неонатальний вентилятор – 393,9 тис. грн., наркозно – дихальний апарат – 230,0 тис. грн., інкубатор для новонароджених – 148,8 тис. грн., санітарний автомобіль -478,1 тис. грн.  та інше обладнання.

Адміністрація Полтавської центральної районної клінічної лікарні протягом 2013 – 2016 років постійно знаходить можливість для проведення ремонтних та відновлювальних робіт, як  в лікарні ( Відремонтовано приміщення лікарні,  вартість робіт становить 2 215,6 тис. грн.  Відновлено роботи по завершенню добудови поліклінічного корпусу лікарні  вартістю 9277,3 тис. грн.), так і безпосередньо в неврологічному відділенні.

За останні роки в неврологічному відділенні Полтавської ЦРКЛ (село Мачухи) було зроблено:

  • в 2014 році за рахунок власних надходжень від надання платних послуг було проведено ремонтні роботи по відновленню системи водопостачання в неврологічному відділенні. Вартість робіт становить 20.8 тис. грн.;
  • в 2015 році завдяки співпраці Полтавської районної державної адміністрації з ПРаТ «Нафтогазвидобування» було профінансовано виконання І черги робіт по реконструкції харчоблоку (включаючи ремонт каналізаційної системи) в неврологічному відділенні на суму 363,0 тис. грн. та виконані роботи по відновленні асфальто – бетонного покриття території того ж таки неврологічного відділення – 60,0 тис. грн.;
  • в 2015 році було проведено поточний ремонт покрівлі приміщення неврологічного відділення. Вартість ремонту становила 28 тис. грн.;
  • для потреб неврологічного відділення в 2015 році було закуплено сушильну машину вартістю 19.8 тис. грн. та пральну машину – 10,8 тис. грн.;
  • порядку отримання гуманітарної допомоги для харчоблоку відділення отримано комплект кухонних меблів.

Крім вищевказаного, рішенням 8 сесії 7 скликання Полтавської районної ради від 04 серпня 2016 року лікарні виділено 157,8 тис. грн.  для придбання  постільних приналежностей, а саме: матраців, ковдр, подушок, постільної білизни, пелюшок, рушників, а також одягу для медичного персоналу. Частину закупленого м’якого інвентарю буде передано для використання і в неврологічне відділення (село Мачухи).

Медичні працівники  Полтавської центральної районної клінічної лікарні хочуть  висловити свою щиру вдячність  районній Раді та районній державній адміністрації за ту турботу та увагу, яку діюча районна влада приділяє медичній галузі району.

Низький уклін Вам та подяка за проявлену турботу від всіх медичних працівників Полтавського району.

Колектив медичних працівників Полтавської центральної районної клінічної лікарні.