Міська цільова програма «Сучасна медична діагностика на 2023 рік» діє.

Завдяки дії Міської цільової програми «Сучасна медична діагностика на 2023рік» у закладі відновилась робота по проведенню обстежень пацієнтів методом  магнітно-резонансної томографії  (MRT) та мультиспіральної  комп’ютерної томографії  (МСКТ).

Магні́тно-резонансна томографія (МРТ)  — це неінвазивний метод медичного обстеження, який широко застосовують у медичній діагностиці та контролі адекватності лікування хворого. На відміну від комп’ютерної томографії та рентгенівського дослідження, під час використання цього методу організм не зазнає впливу іонізуючого випромінювання. Натомість зображення формується під впливом потужного магнітного поля та електромагнітних хвиль із застосуванням комп′ютерної обробки для одержання чіткої деталізації м′яких тканин, кісток та інших внутрішніх структур організму. Для підвищення чіткості зображення часто застосовують контрастні речовини. За допомогою МРТ можна діагностувати патологічні зміни, які неможливо побачити при використанні інших методів медичної візуалізації.

Мультиспіральная комп’ютерна томографія (МСКТ) – один з найновіших видів комп’ютерної томографії. За допомогою МСКТ так само обстежується практично весь організм людини. Принциповою відмінністю даного томографа є наявність в томографичному кільці прийом датчиків по всьому периметру. Таким чином час діагностики та променеве навантаження максимально зменшується.

В рамках Міської цільової програми «Сучасна медична діагностика на 2023рік» безкоштовно можуть пройти обстеження з використання методів МРТ та МСКТ (в межах встановленої на 2023рік квоти обстежень) мешканці Полтавської громади, які перебувають на лікуванні в умовах закладу та потребують, відповідно до діючих стандартів та протоколів лікування, даних видів обстеження.

 

Перелік обстежень, які можна пройти в рамках Міської цільової програми «Сучасна медична діагностика на 2023рік»

МРТ з контрастом

МРТ органів черевної порожнини + холангіографія з контрастуванням

МРТ без контрасту

МРТ попереково-крижового відділу хребта, шийного відділу хребта, грудного відділу хребта, головного мозку, ппн

МРТ головного мозку + гіпофіз

МРТ без контрасту

МСКТ головного мозку, органів черевної плрожнини, ППН, одного з суглобів, одного з відділів хребта

МСКТ Органів грудної клітини

МСКТ з контрастуванням

МСКТ органів грудної клітини з контрастуванням

МСКТ органів грудної клітини, черевної порожнини, органів малого тазу з контрастуванням

МСКТ органів малого тазу (сеч, міхур, матка, яєчники, предміхурова залоза) з контрастуванням

МСКТ органів черевної порожнини з контрастуванням