Грип – стоп !

Все швидше наближається новий сезон грипу – осінньо-зимовий період. Судячи з прогнозами медиків цього року, буде спостерігатися підвищена захворюваність на грип та інші респіраторні вірусні захворювання. Як відомо, ГРВІ і грип є найпоширенішими вірусними інфекціями в світі.

Грип, це досить важка інфекція, зараження якої піддані всі люди, незалежно від їхньої статі і віку. Особливо небезпечний грип виникаючими ускладненнями. У групу людей, які найімовірніше інших можуть захворіти, можна віднести дітей, літніх людей, а також людей із захворюваннями серця і легенів.

Безумовно, ні для кого не секрет, що найнадійніший спосіб захисту від грипу – вакцинація. Щорічно ВООЗ вибирає 3 штами вірусу грипу для вакцинація проти грипу в новому році. Вибираються ті штами, які найімовірніше за прогнозами будуть викликати грип у новому сезоні.

Таким чином, щорічно розробляється нова вакцина проти грипу, вірніше оновлюється і допрацьовується раніше розроблена вакцина. Антитіла, які вводяться в організм людини в процесі вакцинація, дають широкий захист: як від даного штаму вірусу, так і від усіх споріднених йому. Навіть якщо спостерігається невідповідність, то вакцина буде менш ефективною, але, в той же час, все одно полегшить хворобу, і, ймовірно, попередить виникнення будь-яких ускладнень після захворювання на грип або також полегшить їх. Не можна забувати, що вакцини проти грипу містять в собі відразу всі три обраних штамів вірусу, тому подібна вакцина яка захистить вас відразу від трьох основних типів захворювання.

Дуже важлива, а також ефективна, вакцинація школярів, як осіб, які зазвичай є найбільше схильними до захворювання на грип. Тут важливо пам’ятати про колективний імунітет, оскільки школярі постійно знаходяться в товаристві один одного, а також вчителів, тому захворювання однієї людини може дуже швидко поширитися, а тим самим грип далі поширюється в сім’ях хворих і так далі. Тому ефективність подібної вакцинації дуже висока.

Пам’ятайте, що добре робити щеплення ще до початку епідемії грипу, оскільки після введення вакцина імунітет виробляється не відразу, необхідно якийсь час, приблизно два чи три тижні. Сьогодні ще не пізно вакцинуватися та убезпечити себе від хвороби. Профілактика коштує значно дешевше ніж лікування.

Подбайте про власне здоров’я сьогодні!