В Полтавському районі розпочато імунізацію від поліомієліту.

Наприкінці червня – на початку липня цього року на Закарпатті було зареєстровано 2 випадки гострого в’ялого паралічу у дітей віком 1 та 4 роки. Хворі не були щеплені за календарем щеплень: у одному випадку – через відмову батьків, у другому – через постійні медичні протипоказання. 1 вересня було оголошено про спалах поліомієліту від вірусу вакцинного походження, що стало надзвичайною ситуацію у контексті можливого початку епідемії цієї хвороби в Україні. Щоб забезпечити колективний імунітет, як мінімум 95% дітей мають бути вакциновані.

На звернення МОЗ України до міжнародних організацій щодо можливості надати вакцини для планових щеплень, урядом Канади було виділені кошти, на які ЮНІСЕФ закупив у «Санофі Пастер» 1,1 мільйонів доз інактивованої вакцини проти поліомієліту та 3,7 мільйонів доз живої, оральної вакцини. У лютому 2016 року в Україну прибуде міжнародна місія для аналізу результатів проведеної програми імунізації.

У Полтавську область на сьогодні вже поставлено 106100 доз оральної вакцини з крапельницями та 17900 доз зі шприцами. Очікується поставка ще 14900 доз інактивованої вакцини. Безпосередньо для вакцинації дітей Полтавського району отримано 850 інактивованої та 4870 оральної вакцин.

Імунізація проводиться у 3 тури: два тури (з 19 жовтня по 11 листопада і з 09 листопада по 23 грудня) – діти віком від 2-х місяців до 6 років, третій тур (з 23 січня до 06 лютого) – із залученням дітей від 2-х місяців до 10 років.

Завдання медиків полягає у максимальній організації процесу і використанні наявного ресурсу.