Вони живуть поруч з нами.

В Полтавській центральній районній клінічній лікарні постійно проводиться робота з адаптації інфраструктури закладу для потреб людей з обмеженими можливостями

Центральний вхід обладнаний пандусами з кутом схилу в 10% та оснащений поручнями. Існуюча ширина дверей дозволяє здійснювати проїзд інвалідних колясок. На приймальному відділенні встановлена кнопка виклику персоналу, що значно пришвидшує час початку контакту з пацієнтом. Територію лікарні облаштовано скосами, необхідними для забезпечення безперешкодного руху інвалідних колясок та зручності переміщення інвалідів.

Нещодавно в закладі виділена окрема стоянка для автотранспорту інвалідів; для покращення якості медичних обстежень та створення зручних умов жінкам з обмеженими можливостями за рахунок додатково виділених коштів придбано та введено в експлуатацію гінекологічне крісло (трансформер) вартістю 127,8 тис. грн.

В планах на майбутнє облаштування палат для інвалідів з санвузлами та душовими кабінами, але це можливе лише при наявності додаткового фінансування.

До речі, із 442 працівників Полтавської центральної районної клінічної лікарні 26 (5,9%) також є людьми з особливими потребами.