Створений електронний реєстр пацієнтів (мешканців Полтавського району), що потребують інсулінотерапії.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 05 березня 2014 року №73 «Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну», відповідного наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.12.2015 р. №890 «Про затвердження Положення про реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії» для належного забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну у Полтавській центральній районній клінічній лікарні створено електронний реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії.

Реєстр ведеться з метою:

  • забезпечення єдиного обліку пацієнтів, які хворіють на цукровий діабет та потребують інсулінотерапії (далі – пацієнти);
  • здійснення достовірного обліку препаратів інсуліну, вартість яких підлягає державному відшкодуванню;
  • збору та аналізу достовірної статистичної інформації щодо пацієнтів та їхнього забезпечення препаратами інсуліну.

Формується єдина централізована база даних, яка містить інформацію про користувачів та пацієнтів, а також про виписані рецепти та видані за ними препарати інсуліну,  передбачується можливість фіксації усіх дій користувачів у Реєстрі.

Збір та обробка персональних даних пацієнтів відбувається з дотриманням Законів України «Про захист персональних даних» та «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах».

Захист інформації в Реєстрі від несанкціонованого доступу забезпечується відповідно до вимог Закону України «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах» та інших нормативно-правових актів у сфері захисту інформації. В разі потреби інформація про пацієнта, яка міститься у Реєстрі, надається на його письмовий запит.

Перед видачею пацієнту рецепт, сформований засобами Реєстру, має бути надрукований та оформлений відповідно до Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби та вироби медичного призначення, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19 липня 2005 року №360 «Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог-замовлень», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20 липня 2005 року № 782/11062.