Зміни до Порядку надання пільгового медичного забезпечення окремим категоріям громадян постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи!

З метою приведення – у відповідність Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї до норм Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в частині визначення права осіб постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи на пільгове медичне забезпечення, постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.2016 року № 36, (дата офіційного оприлюднення 02.02.2016) внесено відповідні зміни до Порядку.

Звертаємо увагу на зміни внесені до вищевказаного Порядку:

«Членами сім’ї пільговика під час підтвердження права на пільги з безоплатного придбання ліків та зубопротезування відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» вважаються: дружина(чоловік);неповнолітні діти (до 18 років); батько, мати дитини-пільговика».

Пільги на медичне забезпечення з урахуванням сукупного доходу сім’ї надаються громадянам постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесеним до :

  • категорії З
  • неповнолітні діти померлих громадян з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до категорії 3, смерть яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи
  • діти-інваліди, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи
  • діти, потерпілі від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
  • особи, які працювали з моменту аварії до 1 липня 1986 року не менше 14 календарних днів або не менше трьох місяців протягом 1986-1987 років за межами зони відчуження на роботах з особливо шкідливими умовами праці (за радіаційним фактором),пов’язаними з ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи, що виконувалися за урядовими завданнями (категорія Г).

Для визначення права на отримання пільг необхідно звернутися до управління соціального захисту населення та заповнити Декларацію про доходи пільговика за адресою: м. Полтава, вул. Короленка,7, каб.7.

Додаткова інформація по телефону: 50-07-35, 2-49-79.