Державна установа «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» інформує:

Відповідно до «Державної стратегії у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу туберкульозу та вірусним гепатитам на період до 2030 року», затвердженої Кабінетом міністрів України 27 листопада 2019 року №1415-р, оперативною ціллю  є «Забезпечити надання комплексних послуг профілактики діагностики та лікування вірусних гепатитів» шляхом розширення доступу скринінгу та діагностики вірусних гепатитів (далі – ВГ) через децентралізацію послуг, оптимізацію та спрощення підходів до тестування і лабораторне супроводу лікування, інтеграцію тестування на вірусні гепатити з послугами тестування на ВІЛ-інфекцію та туберкульоз, наданням наркологічної акушерської допомоги тощо.

Повідомляємо, що для проведення діагностики ВГ (скринінг підтверджу – вальна діагностика) наразі існують наступні можливості:

 

  1. Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України і 19.03.2018 № 504 «Про затвердження Порядку надання первині медичної допомоги» тестування швидкими тестами на маркери віруси гепатитів надається на безоплатній основі у сімейного лікаря.

 

  1. Приватні діагностичні лабораторії («Сінево», «Дніпролаб», «Ніколаб «CSD», «Інвітро», «Фармбіотест», «Меділабс» та «Діла») з 1 до серпня 2021 року у рамках місячника тестування на ВГ пропонують проведення обстежень за акційними цінами. Деталі щодо вартості переліку обстежень можна знайти на сайтах лабораторій.